Grote Oefening (met interne- en/of externe partijen)
Deze oefening is een cruciaal onderdeel van de voorbereiding van zorg- en ziekenhuisinstellingen en hun medewerkers op de onvoorspelbare en vaak complexe situaties die zich kunnen voordoen bij rampen en grote incidenten. Door gezamenlijk te oefenen, versterken we de samenwerking en zorgcapaciteit in tijden van crisis, wat essentieel is voor het welzijn van alle betrokken partijen.
Met een grote oefening wordt een realistische externe ramp of crisis nagebootst. Gedurende deze oefening kunnen externe hulpdiensten fysiek deelnemen of vertegenwoordigd worden in de responscel.
Het doel van deze oefening is om zorginstellingen/ziekenhuizen, hun medewerkers optimaal voor te bereiden op een mogelijke (grote) ramp. Er wordt bijvoorbeeld een toestroom van meerdere lotus-slachtoffers gecreëerd, een langdurige van stroom of ICT uitval nagebootst. De oefening biedt niet alleen inzicht in de impactbepaling , maar legt ook de nadruk op de kritische momenten, processen en besluiten. Daarnaast geeft het inzicht in rollen en verantwoordelijkheden en wordt communicatie en samenwerking met externe partijen, zoals regionale zorgnetwerken en gemeentelijke crisisstructuren, geoefend.
Gedurende de oefening is het mogelijk, afhankelijk van het gekozen scenario om ervaren, vakspecialisten in te zetten om het verloop van de oefening te observeren. Zij lezen zich vooraf in op de procedures, de op- en afschaling van de zorgcapaciteit en de leerdoelen van de oefening. Na afloop van de oefening beoordelen zij het proces aan de hand van evaluatieformulieren.
Na de oefening vindt er een plenaire evaluatie plaats met alle deelnemers. Deze evaluatie biedt ruimte voor het delen van bevindingen en feedback. Tevens ontvangt u een uitgebreid adviesrapport met daarin een overzicht van wat goed ging, waar ruimte voor verbetering is en eventuele aandachtspunten die naar voren zijn gekomen tijdens de oefening.
Wil jij weten hoe wij jou hiermee kunnen helpen?
Vraag een offerte aan zodat wij onze Grote (rampen) oefening op maat kunnen aanbieden en toepassen.
Algemene randvoorwaarden Grote (rampen) oefeningen
Doelgroep (sector):
Ziekenhuizen, zorginstellingen en overheidsinstellingen.
Doelgroep (functionaris):
Sleutelfiguren binnen de crisisorganisatie.
Locatie:
Trainingen verzorgen wij op locatie bij de opdrachtgever.
Cursusduur:
Dag of dagdeel. In overleg kan hiervan afgeweken worden.
Aantal deelnemers:
Per deelnemend (crisis)team geldt een maximum van 12 deelnemers. Binnen de responscel inzet van eigen medewerkers mogelijk.
Kosten:
Op aanvraag.
Veiligheid begint bij goed voorbereide organisaties en mensen
Het is ons doel dat jouw Bedrijfsnoodorganisatie leeft en uitstraalt dat veiligheid is ingebed binnen alle niveaus van jouw organisatie.
Onze senior adviseurs, Inge & Suzanne, staan al ruim 10 jaar aan het roer bij Veilig in beeld | Crisisbeheersing. Zij bezitten een enorme kennis en kunde op gebied van integrale veiligheid, crisisbeheersing, zorgcontinuïteit en processen.
Veilig in beeld voorziet al jaren in het trainen en opleiden van crisisbeheersing voor zorginstellingen en ziekenhuizen.
ISO 22301 Lead Auditor
Hoe ook jij in drie eenvoudige stappen de kennis binnen jouw organisatie kunt vergroten.
Dat pak je zo aan: