Impacttraining

Crisis verbindt

Door samen te oefenen, kom je dichter bij elkaar en bouw je vertrouwen op.

Aanbod Impact trainingen:

De medewerkers en sleutelfiguren binnen de crisisorganisatie zijn dagelijks betrokken bij het zorgproces en verantwoordelijk voor de veiligheid binnen de organisatie. Er kunnen kleine tot grote verstoringen plaats vinden die de (dagelijkse) zorgcontinuïteit ontwrichten. Wanneer dit gebeurd  komen er allerlei vragen en dilemma’s naar boven waarmee jouw (crisis)organisatie mee te maken (kan) krijgen.

Om de crisisteams hierop voor te bereiden is een impact training een goede oefening. Met een simulatie van een reel case scenario oefenen we de impact, de kritische momenten en besluiten en het proces. Het geeft de crisisteamleden inzicht hoe om te gaan met een crisisoverleg, welke valkuilen er zijn, wanneer op te schalen en wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft. We gaan in op het vakmanschap van de deelnemers, we leggen verbindingen tussen afdelingen en creëren vertrouwen in eigen en elkaars kunnen.

Deze oefening kan met een crisisteam uitgevoerd worden of met meerdere (operationeel, strategisch en tactisch) crisisteams. Externe partijen worden vanuit de responscel vertegenwoordigd. De training wordt geheel op maat gemaakt, afgestemd op jouw organisatie.

In de zorgsector zijn we tegenwoordig sterk afhankelijk van digitale systemen en ondersteuning. Elke zorg- en ziekenhuisinstelling werkt met data, netwerken, softwarepakketten, communicatie middelen en medische techniek of domotica. Hoewel deze technologieën essentieel zijn voor het dagelijks werk, brengen ze ook risico’s met zich mee waarvan de impact complex en ingrijpend kan zijn.

Om de crisisteams hierop voor te bereiden is een impact training een goede oefening. Met een simulatie van een reel case scenario oefenen we de impact, de kritische momenten en besluiten en het proces. Het geeft de crisisteamleden inzicht hoe om te gaan met een crisisoverleg, welke valkuilen er zijn, wanneer op te schalen en wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft. We gaan in op het vakmanschap van de deelnemers, we leggen verbindingen tussen afdelingen en creëren vertrouwen in eigen en elkaars kunnen.

Deze oefening kan met een ICT crisisteam uitgevoerd worden of met meerdere (operationeel, strategisch en tactisch) ICT crisisteams. Externe partijen worden vanuit de responscel vertegenwoordigd. De training wordt geheel op maat gemaakt, afgestemd op jouw organisatie.

De medewerkers en sleutelfiguren binnen de crisisorganisatie zijn dagelijks betrokken bij het zorgproces en verantwoordelijk voor de veiligheid binnen de organisatie. Er kunnen kleine tot grote verstoringen plaats vinden die de (dagelijkse) zorgcontinuïteit ontwrichten. Wanneer dit gebeurd komen er allerlei vragen en dilemma’s naar boven waarmee jouw (crisis)organisatie mee te maken (kan) krijgen.

Om medewerkers hierop voor te bereiden is tabletop-oefening een mogelijk om op een relatief rustige en gestructureerde manier verschillende onderdelen van uw crisisorganisatie door te nemen. Afhankelijk van de behoefte kunnen we specifieke aspecten zoals bijvoorbeeld impact, op- en afschaling en besluiten extra aandacht geven.

Met een simulatie “op tafel” van een reel case scenario krijgen de deelnemers stapsgewijs informatie toegespeeld, zodat zij gericht kunnen oefenen en reageren op situaties die zij tijdens een incident kunnen voordoen. Deze manier van trainen leent zich goed om naast crisis teamleden ook bepaalde afdelingen, functies en of rollen te laten oefenen met een calamiteit. De training wordt geheel op maat gemaakt, afgestemd op jouw organisatie en deelnemers.

Wil jij weten hoe wij jou hiermee kunnen helpen?

Identificeer jouw behoeften zodat wij onze Impact training op maat kunnen aanbieden en toepassen.

Algemene randvoorwaarden Impacttraining

Doelgroep (sector):

Ziekenhuizen, zorginstellingen en overheidsinstellingen.

Doelgroep (functionaris):

Sleutelfiguren binnen de crisisorganisatie.

Locatie:

Trainingen verzorgen wij op locatie bij de opdrachtgever

Cursusduur:

Dag of dagdeel. In overleg kan hiervan afgeweken worden.

Aantal deelnemers:

Per deelnemend (crisis)team geldt een maximum van 12 deelnemers. Binnen de responscel inzet van eigen medewerkers mogelijk.

Kosten:

Op aanvraag.

Contactpersonen:

Suzanne Walsteijn • 06-15574676
Inge Muller • 06-36436016

Meer informatie:

info@veiliginbeeld.nl

Veiligheid begint bij goed voorbereide organisaties en mensen

Het is ons doel dat jouw Bedrijfsnoodorganisatie leeft en uitstraalt dat veiligheid is ingebed binnen alle niveaus van jouw organisatie.

Onze senior adviseurs, Inge & Suzanne, staan al ruim 10 jaar aan het roer bij Veilig in beeld | Crisisbeheersing. Zij bezitten een enorme kennis en kunde op gebied van integrale veiligheid, crisisbeheersing, zorgcontinuïteit en processen.

Veilig in beeld voorziet al jaren in het trainen en opleiden van crisisbeheersing voor zorginstellingen en ziekenhuizen.

  • ISO 22301

ISO 22301 Lead Auditor

0+
Jaren in crisisbeheersing
0+
Afgeronde projecten

Hoe ook jij in drie eenvoudige stappen de kennis binnen jouw organisatie kunt vergroten.

Dat pak je zo aan:

Stap 1

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan voor de gewenste trainingen & opleidingen voor jouw organisatie.

Stap 2

Ontvang een plan op maat en investeer in jouw crisisteam

Specifiek voor jouw organisatie ontvang je een op maat gemaakt voorstel. En wij vergroten middels trainingen & opleidingen de kennis binnen jouw organisatie.

Stap 3

Wees volledig in controle wanneer jouw organisatie echt te maken heeft met een crisis.

Voel je zeker van de integrale veiligheid en zorgcontinuïteit voor jouw organisatie door verantwoordelijke medewerkers.