‘Ze kijken vooral naar wat wel mogelijk is.’

Marit Lamers | Hoofd BHV Combinatie Jeugdzorg in Eindhoven

Combinatie Jeugdzorg ondersteunt kinderen, jongeren en hun ouders bij ingewikkelde vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Het is één van de grootste uitvoerende organisaties voor jeugdzorg in Zuid-Oost Brabant met zo’n 550 medewerkers in vier hoofdvestigingen en circa dertig nevenvestigingen: onder andere gezinshuizen, behandelgroepen en begeleid wonen.

Marit Lamers is Ambulant hulpverlener gezinshuizen, daarnaast al tien jaar BHV’er en sinds half 2017 hoofd BHV. Ze is verantwoordelijk voor het opzetten van de Bedrijfsnoodorganisatie en stuurt samen met twee coördinatoren de 80 tot 90 BHV’ers aan.

Veilig in Beeld | NuBNO maakte e-learning op maat
‘Het is belangrijk dat de BHV’ers weten hoe te handelen bij calamiteiten. Dat ze goed getraind worden en blijven. Een onderdeel van de training voor BHV’ers is een e-learning. Degene die aangeboden werd, was saai, duurde te lang en sloot niet aan bij onze organisatie. Daarom waren we op zoek naar een andere e-learning.  Onze manager facilitair kwam Suzanne Walsteijn van Veilig in Beeld | NuBNO tegen, raakte in gesprek over BHV en bracht Marit en Suzanne in contact met elkaar. Veilig in Beeld | NuBNO heeft voor ons een e-learning op maat gemaakt. Vanuit de slogan ‘Veilig voelen, zijn en handelen’ is er een e-learning tot stand gekomen voor verschillende sleutelfiguren:  ontruimers (alle pedagogisch medewerkers), receptionisten en bhv’ers. Die e-learning is helemaal op maat gemaakt, bij en met ons; daarbij hadden we ook veel plezier. Afgelopen jaar hebben alle receptionisten ook een training Veiligheidsbewustwording van Veilig in Beeld | NuBNO gevolgd, omdat zij een belangrijke en specifieke taak hebben binnen de Bedrijfsnoodorganisatie. In de toekomst zou ik graag alle medewerkers van de organisatie willen betrekken bij de bedrijfsnoodorganisatie. Dat vergt meer tijd en geld. We hebben de afgelopen tijd al goede stappen gezet en ik heb er daarom vertrouwen in dat dat goed gaat komen.

 

Veilig in Beeld | NuBNO is toegankelijk en betrouwbaar en ze luisteren echt goed naar wat je wil. Ook geven ze snel antwoord en komen ze afspraken na. Als iets niet kan, kijken ze vooral wat wel mogelijk is! We hebben echt een klik, dat werkt erg prettig.’

‘Ze kijken vooral naar wat wel mogelijk is.’

 

Share This