Cyberweerbaarheid in de Limburgse zorg

Veilig in Beeld | NuBNO als eerste geëindigd bij toekenning Projectsubsidie. 

 Zorginstellingen in Limburg gaan hun cyberweerbaarheid vergroten. Daarvoor krijgen ze een digitale BNO-tool met bijbehorend bewustzijns- en opleidingsprogramma. Het doel is de kans op ontwrichting of uitval van zorginstellingen te verminderen, zodat kwetsbare patiënten en cliënten minder risico’s lopen.

Voor betere cyberweerbaarheid van ondernemers heeft de overheid via het Digital Trust Center (DTC) een subsidieregeling in het leven geroepen. Met trots melden wij dat NuBNO als eerste is geëindigd in de rangschikking van subsidie-aanvragen met ons project: De 8e Disbalans: Digitale Veiligheid in de zorg.

Samenwerking

Dit project doen we niet alleen. We werken samen met het Netwerk Acute Zorg Limburg (NAZL), het Regionaal Programma Crisisbeheersing, Opleiden Trainen Oefenen (OTO) Limburg, Spies Creations en Van Velthuisen Creative. Iedereen brengt zijn eigen expertise in om het project in Limburg tot een succes te maken, waarna we het ook landelijk kunnen inzetten.

Samen ontwikkelen we de BNO-tool waarin kennis en informatie over digitale veiligheidsrisico’s worden verzameld en gedeeld. Best practices, leermiddelen, taken en verantwoordelijkheden vóór, tijdens en na een daadwerkelijk incident zijn zo makkelijk toegankelijk voor alle deelnemers.

Op 19 september 2019 is de landelijke kick off geweest met alle projecten voor cyberweerbaarheid waaraan DTC subsidie heeft toegekend. De verdere invulling gaat volgens een stappenplan voor de komende drie jaar.

Een meer uitgebreide beschrijving staat op de landingspagina van ons project bij onze subsidieverstekker het Digital trust Center van Economische Zaken.

Meer weten? Bel, schrijf of mail ons.

 

Inge Muller

Suzanne Walsteijn

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This