Integrale veiligheid

Veilig in beeld

De hele organisatie is in rep en roer, er is een patiënt besmet met het Noro virus! De hele crisisorganisatie is opgestart en zelfs de GGD GHOR is inmiddels ingeschakeld. Iedereen is druk bezig om maatregelen te nemen om zo het ziekenhuis te beschermen, maar wat niemand doorhad is dat het ziekteverzuim steeds verder opliep. De moraal van het verhaal: vaak wordt er alleen maar gefocust op één disbalans terwijl er veel meer disbalansen zijn die soms nog een groter probleem kunnen veroorzaken.

Elk bedrijf dient de integrale veiligheid te garanderen door alle disbalansen in beeld te brengen. Bij Veilig in Beeld | Crisisbeheersing zijn we dan ook bezig om voor meer disbalansen een infographic te maken. Zo kan je als bedrijf niet alleen op één vorm van een calamiteit focussen, maar kan je de meest voorkomende en ingrijpende allemaal oefenen. De disbalansen waar wij nu bezig zijn met uitwerken zijn:

Dit zijn natuurlijk niet alle vormen van disbalans, wel zijn dit de meest voorkomende disbalansen binnen een ziekenhuis of zorginstelling! Heb je nog een disbalans die niet benoemt is, maar net zo belangrijk? Laat dit even weten! Dan kunnen wij kijken of we deze misschien ook kunnen uitwerken.

Wat dus belangrijk is aan de hand van het voorbeeld aan het begin, is dat er vaak door één disbalans ook een andere disbalans getriggerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan als er echt een te groot tekort aan personeel is, zullen er delen van de locatie moeten sluiten of als de nutsvoorzieningen uitvallen voor een lange tijd, dan zullen er cliënten verplaatst moeten worden naar een andere locatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This