NuBNO webinars iconGratis Webinars:Intervisie webinars COVID-19 en de nasleep binnen je crisisorganisatie

Nu het Corona Virus al een aantal weken ons bezighoudt en je hele organisatie hierbij belast is merken wij dat de vraag omtrent evaluatie en intervisie momenten steeds meer op komt.
Er spelen veel vragen over het verloop en hoe nu verder.
• Moet er nagedacht worden over de tweede infectiegolf?
• Wat doen we met de tussenliggende fase?
• Wat is er voor nodig om je voor te bereiden op de dag van morgen?
• Is het ‘nieuwe normaal’ van de komende twee jaar is COVID-19 wellicht geen crisis?

Allerlei vragen komen naar boven. Allereerst is het van belang rust te creëren en na te denken over wat hebben we geleerd van de afgelopen tijd.
Wij hebben niet stilgezeten. Als kenniscentrum zijn we geregeld gevraagd mee te denken en te ondersteunen bij bovenstaande vragen. We hebben onze kennis gedeeld met onze klanten en op onze website. Om in deze lijn voort te gaan hebben we de komende 6 weken een aantal webinars ontwikkeld om terug te blikken, vooruit te kijken en kennis te delen.

Deze webinars bieden we gratis aan.

Hieronder het programma en de onderwerpen
COVID-19 Afschalen, wanneer begint het nieuwe normaalNuBNO webinars afschalen
Woensdag 20 mei van 10:00 – 11:30
COVID-19 en Zorgcontinuïteit
Woensdag 3 juni van 10:00 – 11:30
COVID-19 Opschalen na COVID-19 de tweede infectiegolf
Woensdag 17 juni van 10:00 – 11:30
Het zijn allemaal ondersteunende bijeenkomsten die kosteloos kunnen worden bijgewoond. Wil je meer weten over de inhoud of je alvast inschrijven klik hier.

Faciliteren van de webinars
Er wordt gewerkt met stellingen, schuifkaarten en praktische opdrachten. Tijdens het webinar is er gelegenheid om kennis en ervaringen te delen en te leren van elkaar.
Het Webinar wordt ondersteunt met Microsoft Teams. Het is volledig interactief. Er wordt gebruik gemaakt van ondersteunende software van de BNO-tool en de infographic© Op- en afschalen tijdens crisissituaties. We sturen ruim te voren alle relevante informatie toe.

De webinars zijn bedoeld voor o.a.:

• Crisisteams;NuBNO Cursus crisisteam

• Sleutelfiguren binnen de crisisorganisatie binnen de organisatie;

• Verantwoordelijke medewerkers die de planvorming en uitwerkingen maken ten aanzien van de crisisbeheersing. Ga hiervoor naar onze website

Aanvullende ontwikkelingen noodverordening COVID-19
Binnen de meeste veiligheidsregio’s is een noodverordening van kracht die het mogelijk maakt om bijeenkomsten te houden die van vitaal belang zijn voor de continuïteit van organisatie doorgang mogen vinden. Op basis van deze regelgeving mogen wij binnen onze eigen regio intervisietrainingen t.a.v. crisisbeheersing op onze en andere locaties geven. Hierbij blijven de 1,5 meter regels van toepassing. Daarnaast is het verstandig om een COVID-19 protocol externe bezoekers op te stellen.
Deze noodverordening is in de meeste veiligheidsregio’s sinds 29 april van kracht.
Wil je hier meer over weten bel/mail ons.

Omdat iedere organisatie nog steeds zelf een afweging moet maken hebben we een online pakket voor incompany trainingen ontwikkeld ten aanzien van de corona nasleep binnen je organisatie. Kijk op onze website naar deze Online mogelijkheden.

Wij zien uit naar interessante en inspirerende bijeenkomsten

NuBNO Webinars zorgcontinuiteit

Share This